Представяне на значимите проектни разработки на фирмата
Офисна сграда Фоур Уинд, София / 2004
РЗП - 4 729.50 м2 / Проект 2004 г.

Инвеститор: Фоур Уинд България
Възложител: Линднер България
Проектант: АБД
Фази: идеен, технически и работен проект

Трета награда

Втори интернет конкурс за идеен проект
"Архитектурата в новото хилядолетие"
АРХИДЕЯ 2005

Сградата е ситуирана в зоната на корпоративните сгради от Бизнес Парк София между Околовръстното шосе и северната му локала.

Сградата е офисна, предназначена за отдаване под наем, разделена на наемни офисни модули, търговски площи и конферентни зали – над терена, а под терена е разделена на наемни складови модули, обслужвани от товарен асансьор, който има достъп до всички нива, както и подземен паркинг.

Предвидена е гъвкавост на разпределенията, постигната чрез модулност на фасадното членение, двоен под и окачен таван за гъвкаво инсталационно обезпечаване.

Теренът е с денивелация към изток и е атрактивен с възможността да се организират входове за коли от юг и север от съответните локали на Околовръстен път, както и два пешеходни подхода.

Изчистеният архитектурен образ на офисната сграда ще се откроява сред околната застройка, създавайки съвременна корпоративна и високотехнологична атмосфера за бъдещите наематели.

Преобладаващото хоризонтално развитие подчертава скороста на движение и динамиката на възприятие от преминаващите автомобили по широкия участък на околовръстното шосе.

При фасадното оформяне е използвано съчетание от стъкло, метал и дърво. Предвидено е покривно озеленяване.

© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
Created by ICYGEN