Представяне на значимите проектни разработки на фирмата
Сграда 11 от Бизнес Парк София / 2003
РЗП – 13 450 м2 / Проект – 2003 г.

Инвеститор: Бизнес Парк София
Възложител: Линднер България
Проектант: ЕТ Димитър Димитров
Фази: идеен, технически и работен проект, интериорен проект

Обектът представлява многофункционална сграда с офисни, складови и търговски функции. Сградата е част от комплекс Бизнес парк София и е предназначена за отдаване под наем.

Сградата е разположена с лице към основната вътрешна алея на бизнес парка и срещу бъдещото езеро. Влизането в сградата е както следва: от юг два основни входа за служители и посетители, както и входове към търговски обекти за промишлени стоки (showrooms); от север входове към складове и товарни асансьори на партерно ниво, от запад по покрита рампа към складове в сутерена.

Офисите се разполагат около две комуникационни и инсталационни ядра с излаз към незадимимо стълбище. Вертикалните комуникации са осигурени от 2 стълбищни клетки с 2 асансьора за по 13 души с 6 спирки. Атриумите са два, покрити с остъклена метална конструкция и засенчени с щори. На ниво втори етаж е осигурена пешеходна връзка както между двата атриума, така и към етажния паркинг през пожарозащитни преддверия. По другите нива е осигурен достъп към етажния паркинг за конкретни помещения и офиси също през пожарозащитни преддверия.

Проекта обхваща и детайлната разработка на интериорните пространства на атриумите, входните и етажни фоайета на сградата.

Стремежът е архитектурния образ на интериорните пространства да не се натрапва с прекалена претенциозност а по-скоро да оживи корпоративната офисна среда. Стенните облицовки, настилки и тавани изграждат един семпъл фон, сред който ще бъдат разположени активните елементи на обзавеждането - паралелепипеди за сядане в различни цветове и размери, както и кашпи за разполагане на саксийно озеленяване.

Поради възможността за преместване и преконфигуриране на подвижното обзавеждане се внася жизненост в средата, както и елемент на изненада и интерактивно отношение от страна на обитателите на сградата.

Характерно е използването на стандартни и познати материали, но приложени в неочаквана и провокираща комбинация.

© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
Created by ICYGEN