Представяне на значимите проектни разработки на фирмата
Сграда 2 от Бизнес Парк София / 2002
РЗП - 5 920.00 м2 / Проект - 2002 г.

Инвеститор: Бизнес Парк София
Възложител: Линднер България
Проектант: ЕТ Димитър Димитров
Фази: идеен и работен проект

Обектът представлява осем-етажна oфис сграда, част от комплекс Бизнес парк София, предназначена за продажба и отдаване под наем.

Сграда 2 е запазила концепцията на сграда 4 от БПС, която е разработена от арх. Петър Диков съвместно с немски специалисти, проектът и фасадното решение са изготвени от арх. Щадлер, Германия. Проектът за сграда 2 представлява адаптация, пожелана от Инвеститора, притежаващ авторските права.

Съгласно предвижданиятя на действащия застроителеи план застрояването е девететажно, но по решение на инвеститора сградата се проектира като осеметажна.

Офис сградата е разположена към входящата улица на бизнес парка и основната му обслужваща улица. Влизането в сградата е предвидено от изток, откъм основна обслужваща улица.

Сградата съдържа:
- седем типови етажа; съдържащи по два стандартни офис модула  
- партер с кафе, рецепция и три наемни модула;
- сутерен със складови и инсталационни помещения (със самостоятелен външен достъп).

Офисите се разполагат около основно комуникационно и инсталационно ядро с излаз към едно незадимимо стълбище. Партерния етаж е оформен като обществен с рецепция, кафе и магазини. В сутерена се предвиждат инсталационни помещения и складове.

Покривът е плосък, топъл, с топлоизолация от екструдиран пенополистирол.

В интериора на сградата се предвиждат подходящи и хигиенични строителни материали за довършителни работи, като се прилага умерена степен на лукс, съобразени с желанието на инвеститора.

По заданието на Възложителя всички офисни модули са предвидени с двоен монтажен под, фоайетата с двоен монтажен под с апликирана гранитна плоча, а санитарните възли и обслужващите части - с теракот и циментови замазки.

© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
Created by ICYGEN