Представяне на значимите проектни разработки на фирмата
Сграда 8 от БПВ проучване / 2006
РЗП 16 288 м2 / Проект 2006 г.

Инвеститор: Бизнес Парк Варна
Проектант: АБД
Фази: предварителни проучвания

Сграда 8 ще бъде третата от Бизнес Парк Варна, предназначена за отдаване под наем на офиси с обслужващи площи. Функционалната схема е решена с административен профил с два вертикални комуникационни възела. Обслужващите площи включват търговия и услуги на ниво партер, както и две подземни нива паркинги.

Сградата е разположена при южния вход в територията на бизнес-парка - замислен като основен вход за идващите от гр. Варна служители и посетители. Предложената дървена фасадна облицовка, съчетана с метални обшивки, предполага внушаването на усещане за топлина и уют, като същевременно поради нетрадиционния вид на обемите архитектурният образ маркира южния портал на БПВ.

Основният подход към сградата за посетители е от запад, където е разположен главният вход към атриумното фоайе.  Конструкцията е монолитен стоманобетон. Предвиждат се четири пътнически асансьора със спирки по всички нива. В сутерените се предвиждат паркинги и складови площи в периферията. Всяко сутеренно ниво е със самостоятелен вход-изход.

По етажите се организират по 8 наемни офисни модули, всеки със самостоятелен вход, мъжки и дамски тоалетен възел и кухнески бокс. Предвиждат се гъвкави офисни площи, които да се организират в зависимост от нуждите на наемателя. Използвани фасадни материали:
- ивични и точкови прозорци, с прекъснат термомост и стъклопакет с аргон,
- дървена облицовка от естествен фурнир (алтернатива от HPL),
- облицовка тип Еталбонд и облицовка с вълнообразна ламарина

© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
Created by ICYGEN