Представяне на значимите проектни разработки на фирмата
Булбанк клон Хасково / 1995
РЗП - 1 718.00 м2 / Проект - 1995 г.

Инвеститор: Булбанк АД
Възложител: Омикрон АД
Проектант: ЕТ Димитър Димитров
Фази: конкурсен проект, идеен и работен проект, интериорен проект

Проектирането бе възложено след класиране в проведен конкурс. За целите на конкурса бе направено функционално изследване на организацията на работа в банковия клон и бе предложено функционално зониране на три нива на достъп, което бе прието от инвеститора.

Сградата е изградена в имот, разположен между два калкана. Състои се от сутерен, в който са развити трезори и обслужване, на партер и първо ниво – банков салон за работа с клиенти, на следващите 3 нива – офиси.

Първоначално предложеното решение включва използването на окачена фасада и каменна облицовка по челната фасада като търсена асоциация с фасадното решение на централата на Булбанк в София. В последствие се направи оптимизация и разчленяване на главната фасада - по-атрактивно от окачената фасада, с човешки мащаб.

Благодарение на сериозното отношение от страна на инвеститора и строителя бяха изпълнени повечето предложения на проектанта, което допринесе сградата в завършен вид като визия, материали и детайли да се превърне в една от открояващите се сгради на гр. Хасково.

© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, June, 2024
Created by ICYGEN